Job Fair

Vroeger fysiek, nu het online spilmoment om je job te vinden.

SOFIA en ELSA Antwerpen slaan, zoals elk jaar opnieuw, de handen in elkaar om de Antwerp Law Jobdays op poten te zetten. Deze zal dit jaar doorgaan op 17 november. Door middel van de Antwerp Law Jobdays trachten wij de studenten een voorproefje te geven van hoe de professionele wereld in elkaar steekt. De juristen in spe krijgen de mogelijkheid om zich te informeren over de verschillende wegen die ze kunnen inslaan na het afronden van hun opleiding. Zo krijgen ze via dit gebeuren de mogelijkheid om een een-op-een gesprek te voeren met de kantoren waar zij van dromen om ooit te werken. Met behulp van een uitgedachte CV tracht de student een eerste indruk te maken op het kantoor waar hij een stage of zelfs een job op het oog heeft.

Echter zal deze editie niet verlopen zoals alle andere jaren. Covid-19 heeft ons ertoe gedwongen om creatief te zijn. Zo zal het evenement niet fysiek doorgaan, maar via een online platform. Na het vele harde werk van ons team zijn we er in geslaagd om een virtuele wereld te creëren die bijna naadloos lijkt op de reële wereld.

Hoe zal dit eruit zien? Gebruikmakend van onze site (http://www.antwerplawjobdays.be/) komen de studenten, d.m.v. een muisklik op een gepersonaliseerde link voor elk kantoor, terecht in het platform Blackboard Collaborate. Binnen Blackboard Collaborate heeft elk kantoor een eigen ‘room’ waarin een eerste woordje uitleg wordt gegeven door het kantoor zelf. Wie ze zijn en wat ze allemaal doen. Vanuit deze ‘room’ zal een vertegenwoordiger van het kantoor telkens een student uitnodigen in een aparte room om een persoonlijk gesprek te voeren. Voor de kantoren is het voordelig om vooraf een blik te kunnen werpen op de CV van de student. Hierdoor zal het gesprek efficiënter kunnen verlopen. Deze CV kan de student bij inschrijving reeds indienen. De vertegenwoordigers van de Jobdays bezorgen deze vervolgens aan de kantoren.

Als het gesprek op de Job Fair goed verlopen is, ben je welkom op de Campus Interviews, waar je je stage of jobaanbieding effectief in de wacht kunt slepen.